Advent – hudby čas

20.12.2016 11:51

Školní pěvecký sbor Mirtilli zahájil letošní „koncertní šňůru“ 14. prosince vystoupeními pro děti v MŠ Slunečnice a MŠ Slavíčkova na Slezském Předměstí. Vedle skladeb ze svého repertoáru si naše děvčata společně s dětmi zazpívala známé lidové koledy.

15. prosince následoval již tradiční společný koncert se spřáteleným smíšeným sborem Orlice z Kostelce nad Orlicí. V první části programu oba sbory předvedly několik skladeb ze svých kmenových repertoárů, po nichž následovalo sólové vystoupení talentované klavíristky Lucie Březinové (2.D). Druhá polovina koncertu se již nesla výhradně v duchu českých i zahraničních koled a vánočních písní. Adventní atmosféru dokreslilo také vystoupení pěveckého dua ve složení Kateřina Poláchová a Kateřina Fialková (4.D) a společný zpěv všech účinkujících v závěru koncertu.

16. prosince dopoledne ještě zavítaly sboristky mezi děti v královéhradecké MŠ Milady Horákové „U Lachtana“. Jejich úsměvy a radost jsou pro zpěvačky vždy velkou odměnou a zároveň motivací k další práci.