Hudební festival pedagogických škol 2017

20.03.2017 16:49

Žákyně oboru předškolní a mimoškolní pedagogika se ve dnech 14.-16. března 2017 zúčastnily jubilejního 40. ročníku Hudebního festivalu SPgŠ a VOŠ pedagogických České republiky, který se letos poprvé konal v Brně. Náročná příprava se vyplatila a děvčata si z festivalu odvezla několik ocenění.

Naše žákyně byly velmi kladně hodnoceny ve všech kategoriích, v nichž soutěžily. Diplom za 2. místo v kategorii sólový zpěv klasický si z Brna přivezla Lenka Štěpničková (2.D), v jejímž podání si „Výstrahu“ W. A. Mozarta vyslechli také návštěvníci závěrečného koncertu festivalu. V kategorii sólový zpěv muzikálový a pop ohodnotila porota 3. místem výkon Ivy Nízké (2.D). Skvěle nás reprezentovalo i vokální okteto, které ve své kategorii obsadilo 3. místo (žákyně 1.-4. ročníku).

Gratulujeme a děkujeme za vynikající vizitku školy! Poděkování za pomoc s přípravou sólových výkonů zpěvačky Lenky Štěpničkové a klavíristky Lucie Březinové patří rovněž Drahomíře Franckové ze ZUŠ Třebechovice pod Orebem a Eleně Zubarové ze ZUŠ Přelouč.