Kulturní konec roku 2014

15.01.2015 14:10

Druhé čtvrtletí školního roku 2014/15 s sebou tradičně přineslo řadu kulturních počinů studentů oboru předškolní a mimoškolní pedagogika.

Dlouhodobé přípravy, které započaly již v posledních měsících předchozího školního roku, vyvrcholily 20. listopadu divadelním představením s názvem „Pohádky se zvířátky“ pro děti z mateřských škol ze Slezského Předměstí. Naši studenti pro ně v Divadle Jesličky Josefa Tejkla zahráli dvě pohádky – operku „Budulínek“ z pera autorské dvojice Svěrák-Uhlíř a „O zlé koze“ od Vlastimila Pešky. O této velmi úspěšné akci informoval i Hradecký deník – článek si můžete přečíst zde.

Pro mateřské školy na Slezském Předměstí naši studenti také potřetí připravili Mikulášskou nadílku spojenou s krátkým hudebně-dramatickým programem. Letos se tohoto úkolu se ctí ujala třída 3.D.

Chybět samozřejmě nemohly ani adventní koncerty školního pěveckého sboru Mirtilli. Stejně jako v loňském roce absolvovali mladí zpěváci dva společné koncerty s kosteleckým smíšeným sborem Orlice – 11. prosince v kostele J. A. Komenského v Kostelci nad Orlicí a 15. prosince v královéhradeckém Sboru kněze Ambrože. Příjemnou předvánoční tradicí se stalo rovněž vystoupení sboru pro seniory v novohradeckém domově důchodců, které tentokrát připadlo na 16. prosinec.

Předsváteční atmosféra ve škole pak 18. prosince vyvrcholila jako obvykle Vánoční akademií v prostorách Muzea východních Čech, kde se s nejrůznějšími hudebními vystoupeními a scénkami představily všechny třídy pedagogického oboru.

Velký dík a uznání patří všem zúčastněným studentům a kolegům z učitelského sboru!