Úspěch na Hudebním festivalu PgŠ 2014

03.04.2014 10:27

Ve dnech 26.-29. března 2014 reprezentovalo naši školu 9 studentek na 37. ročníku Hudebního festivalu pedagogických škol, konaném v Prachaticích. Ačkoli se naše škola účastnila této akce poprvé, získaly naše studentky ocenění ve všech kategoriích, v nichž soutěžily.

Okteto, složené z 8 zpěvaček školního sboru Mirtilli, obsadilo v kategorii „malé vokální a vokálně instrumentální soubory“ příčku nejvyšší – tedy 1. místo. Ve stejné kategorii také získalo čestné uznání pěvecké duo ve složení Marie Vahalová a Šárka Pádrová, a to za dynamické ztvárnění české hudby.

Vynikající výkon předvedly i naše instrumentalistky Blanka Skalová (violoncello) a Marie Vahalová (klavír). Za ten získaly v kategorii „instrumentální komorní soubory“ 2. místo.

Studentce Marii Vahalové se dostalo dvou čestných uznání rovněž za její sólová pěvecká vystoupení – v kategorii „sólový zpěv klasický“ za nejlepší interpretaci barokní skladby a v kategorii „sólový zpěv muzikálový, pop“ za interpretaci písně Think of me ze slavného Webberova muzikálu Fantom opery.

Všem studentkám patří velký dík a pochvala za skvělou reprezentaci školy v průběhu celé akce! Rád bych poděkoval i dr. Vlaďce Soukupové za spolupráci při přípravě našich instrumentalistek.

Celý festival byl ze strany pořadatelů perfektně zorganizovaný, již nyní se proto těšíme na další ročník, který proběhne v roce 2015 v Karlových Varech.